Δελτίο Βιβλικών Μελετών, τόμ. 8, Ιανουάριος - Ιούνιος 1989, έτ. 18, σσ. 70
Το τεύχος Ιανουαρίου – Ιουνίου 1989 του Δελτίου Βιβλικών Μελετών περιλαμβάνει τρία (3) άρθρα.
Ο Σ. Αγουρίδης αναλύει τη σημασία των δεσμών του απ. Παύλου, δηλαδή την περιπέτειά του, δέσμιου των ρωμαϊκών αρχών στην Καισάρεια της Παλαιστίνης και στην Ρώμη, όπως περιγράφονται στις Πράξεις, 20,27-28,31. Ωστόσο, εντός του κειμένου του ο Αγουρίδης θίγει μια σειρά θεμάτων που άπτονται των μεγαλύτερων ερμηνευτικών προβλημάτων, όπως η χρήση της θεολογίας και της ιστορίας από τον Λουκά, η διαφορετική εικόνα που Παύλου μέσα από τις Πράξεις και τις Επιστολές, η σχέση των χριστιανών με τις ρωμαϊκές αρχές κ.ά., που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το βασικό θέμα που εξετάζει.
Ο D. Adamoαναλύει το πρόβλημα του πόνου και των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει για αυτόν η Π.Δ.. Στο πλαίσιο αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει το νόημα και το περιεχόμενο του πόνου ως ανταπόδοση, ως θεία δίκη, ως τιμωρία και παραδειγματισμό, ως μέσω αποκάλυψης, ως σωτηρία και τέλος ως εσχατολογικό γεγονός.
Ο Dr. Obengασχολείται με το θαύμα της κατάπαυσης της θάλασσας από τον Ιησού. Στο πλαίσιο αυτό ο συγγραφέας εξετάζει τις διαφορές στις εκθέσεις των συνοπτικών ευαγγελίων, την ιστορικότητα του θαύματος, τη σχέση του με την Μετεωρολογική Μαγεία και τη σημασία του σύμφωνα με το πνεύμα της Π.Δ.. Τέλος, γράφει για τη σημασία του θαύματος και της θεώρησης του Ιησού ως σωτήρα και τη εφαρμογή αυτού του μηνύματος για την σύγχρονη Εκκλησία της Αφρικής.
Ακολουθούν τα Χρονικά του τεύχους. Ο Σ. Αγουρίδης παρουσιάζει συνοπτικά το περιεχόμενο των εισηγήσεων που έλαβαν χώρα στη Γενική Συνέλευση της StudiorumNoviTestamentSocietas που πραγματοποιήθηκε το 1987 στη Γερμανία και το 1986 στις Η.Π.Α..
Το τεύχος κλείνει με τις βιβλιοκρισίες ξένων και ελληνικών βιβλίων.