Κληρονομία, Τόμος 17, Τεύχος Β΄, Ιούλιος 1985, σσ. 436
Το Τεύχος αυτό της Κληρονομίας περιλαμβάνει επτά (7) θεολογικές Μελέτες και πλούσιο Βιβλιογραφικό Δελτίο.
Ο AthanaseTheocharisμελετά (γαλλιστί) την έννοια της σοφιολογίας στο βιβλίο του Ενώχ της Παλαιάς Διαθήκης. Πλούσια μελέτη με αντιπαραβολές κειμένων από ψευδεπίγραφα λογοτεχνικά κείμενα.
Ο Παν. Χρήστου μας παρουσιάζει πτυχές της μοναστικής ζωής της Αιγύπτου (σκήτες). Μετά από μια σύντομη ιστορική αναφορά στην ιστορία της σκήτης ο συγγραφέας μας παραδίδει πλούσιο υλικό ως προς την φιλανθρωπική δράση των ασκητών της ερήμου δίδοντας υλικό από το βιβλίο «Αποφθέγματα Γερόντων».
Ο Βασίλειος Σταυρίδης κάνει μια λεπτομερή βιογραφική παρουσίαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Φωτίου Β’ (1929-1935), κατά κόσμον Δημήτριος Μανιάτης.
Η DianeToulianos-Bankerμας παραδίδει μια ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη βυζαντινή μουσική αρχής γενομένης από τον θεμελιωτή της βυζαντινής μουσικολογίας EgonWellesz. Στο τέλος του κειμένου η συγγραφέας μας παραδίδει κατάλογο ερευνητών (1975-1985) της βυζαντινής μουσικής και υμνογραφίας.
Ο Σωτ. Καδάς μελετά σημειώσεις ιατρικοφαρμακευτικού χειρογράφου (αρ. 218) της Ιεράς Μονής Ιβήρων (Άγιον Όρος) με πλούσιο φωτογραφικό παράρτημα. Ομοίως και ο Κων. Μπαρούτας μελετά τη διακόσμηση των ελληνικών χειρογράφων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νυρεμβέργης (από τα 19 τα 10 είναι βυζαντινά και τα υπόλοιπα 9 μεταβυζαντινά). Στο τέλος υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ο Γεώργιος Παπάζογλου παρουσιάζει τον Κώδικα 351 του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου (14ου αιώνος) με ποιήματα του Μανουήλ Φιλή.
Η DianeToulianos-Banker στις σελίδες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ κάνει (αγγλιστί) παρατηρήσεις επί του έργου του LadaBraschowanowa’s, DiemittelalterkirchebulgarischeMusicundJoanKukuzel (Hβουλγαρική εκκλησιαστική μουσική και ο Ιωάννης Κουκουζέλης).
Ακολουθεί Βιβλιογραφικό Δελτίο με την παρουσίαση πολλών βιβλίων της περιόδου.